Vezi cum arata un meniu de la McDonald's, pastrat sase luni intr-o incapere VEZI FOTO


Un experiment realizat de jurnalistii de la Gandul arata ca un meniu McDonald's, pastrat sase luni intr-o incapere, nu se altereaza.

Meniul, compus dintr-un hamburger si o portie de cartofi prajiti, cumparat in 14 octombrie 2010 a fost tinut intr-o incapere unde temperatura a variat intre 18 si 24 de grade Celsius. In mod normal, orice alt produs ar fi fost lasat intr-o camera s-ar fi alterat dupa circa trei zile.

Oficialii McDonald's au fost contactati dupa terminarea experimentului, in 14 aprilie 2011, si au declarat ca: "Uscarea este una dintre cele mai vechi tehnici de conservare a alimentelor. Cele mai simple exemple sunt uscarea painii si a diverselor tipuri de salamuri. Prin urmare nu este un fapt exceptional acela ca alimentele lasate in conditii normale intr-o camera, se vor usca. Din aceasta perspectiva, experimentul este o proba de calitate pentru produsele noastre".

Nutritionistii au analizat si ei cazul, fara a stii despre ce produs este vorba, si au concluzionat ca: "Faptul ca bacteriile din atmosfera nu au reusit sa distruga produsele pastrate timp de sase luni arata efortul pe care organismul uman trebuie sa il depuna pentru a descompune un astfel de aliment", a afirmat Livia Nena, de profesie biolog, citata de Gandul.

 

Comentarii Facebook