Miercuri 24 Aprilie

Medicii austrieci spun ca Serban Huidu va fi scos treptat din coma indusa!

Medicii de la Spitalul Universitar din Innsbruck, unde este internat Serban Huidu, au declarat ca acesta va fi scos treptat din coma indusa. Conform medicului Erich Schumtzhard, astazi la 11.30, Huidu a fost supus unei tomografii computerizate. In urma acesteia s-a observat o sângerare minimală internă şi o fractură exterioară a cutiei craniene.

 

Schumtzhard a mai spus că în următoarele ore starea lui Huidu va rămâne, cel mai probabil, stabilă si va fi detubat, iar vineri ar putea fi treaz.

 

In plus, mediicii au precizat că, după ultimele analize nu au fost nevoiţi să scadă presiunea craniană, aceasta rămânând constantă.

"Nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale. Şansele să fie bine sunt foarte mari. Vom vedea mâine, a mai declarat medicul Schumtzhard.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Starea de coma a fost explicata si de medicii din Romania. Acestia sustin ca starea de coma in care este acum Serban Huidu inseamna ca a fost sedat imediat, pentru a usura tratamentul.

Medicii mai spun ca este un semn bun faptul ca isi poate misca mainile si picioarele, iar primele 24 de ore de dupa accident sunt cruciale.

"Coma indusa inseamna ca a fost imediat sedat. Este vorba de o sedare puternica, pentru a-l scapa de dureri sau pentru ca agitatia sa nu-i agraveze starea. Aceasta sedare puternica poate fi numita si coma indusa", a declarat prof. dr. Alexandru Ciurea, seful sectiei I Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni, citat de Realitatea.net.

"Nu viteza si nu impactul sunt importante in astfel de cazuri. Poti sa cazi si din picioare si sa te lovesti mult mai rau, important este felul in care se produce impactul cu corpul tau", a spus si asistentul universitar Ioana Mandruta, medic primar neurochirurg la Spitalul Universitar.

"Pe coloana cervicala in astfel de cazuri se intalnesc forte de forfecare foarte puternice, dar faptul ca-si misca mainile si picioarele arata ca nici coloana cervicala nu a fost afectata. Pacientul trebuie sedat, pentru ca in felul acesta i se pot face mai bine toate testele, de exemplu i se poate recolta sange sau i se poate face RMN cerebral care dureaza un sfert de ora. Imaginati-va ce inseamna sa stai in aparatul de RMN 15 minute cand ai dureri mari sau o stare de anxietate puternica", a mai afirmat Ioana Mandruta.

Medicii sustin ca efectele impactului au fost atenuate de casca pe care o purta in momentul accidentului.

Serban Huidu a suferit un accident la schi, in Austria, miercuri, in timp ce incerca sa evita un grup de copii, care se afla pe partie.

Comentarii Facebook