Vezi ce conditii se cer pentru acordarea cetateniei maghiare etnicilor din afara granitelor!


Legea dublei cetatenii pentru maghiarii din afara granitelor impune anumite conditii pentru cei care doresc sa fie acceptati. VEZI aici despre ce este vorba.

Potrivit Legii adoptate in 26 mai 2010, etnicii maghiari trebuie sa dovedeasca faptul ca stramosii au fost cetateni maghiari sau ca au origini maghiare ce pot fi probate. In plus, candidatii trebuie sa demonstreze faptul ca vorbesc limba maghiara, sa prezinte un cazier curat din punctul de vedere al legilor din Ungaria si sa nu fi fost cercetati de autoritatile judiciare maghiare.

De asemenea, naturalizarea nu trebuie sa fie considerata o amenintare la ordinea publica sau siguranta nationala a Republicii Ungare.

Pentru cetatenia la cerere, candidati nu trebuie sa dea un test privind cunostintele constitutionale, si nici sa dovedeasca faptul ca au rezidenta in Ungaria sau ca au un loc de munca in tara vecina.

Cunostintele limbii maghiare nu sunt necesare persoanelor cu handicap.

In conformitat cu Legea dublei cetatenii, candidatii trebuie sa dea detalii despre modul in care cetatenia a fost pierduta, despre linia genealogica a familiei, descendenta si daca vreo ruda: parinti, bunici, copii, nepoti sau frati si-au schimbat cetatenia sau au obtinut in ultimii 10 ani cetatenia maghiara.

Candidatii trebuie sa scrie si o declaratie in care sa specifice: "Declar ca inteleg si vorbesc limba maghiara!". In dosar, trebuie sa mai depuna dovada pierderii cetateniei maghiare, certificarul de casatorie si cel de nastere. 

Candidatii au dreptul sa aleaga orasul din Ungaria unde sa faca depuna juramantul la primirea cetateniei maghiare si isi pot schimba numele.

Dosarele pot fi depuse la consulatele maghiare de la Cluj, Miercurea Ciuc si la cel din Bucuresti.

Comentarii Facebook