VEȘTI sumbre despre starea lui Gabriel Cotabiţă

 

Gabriel Cotabiţă a leșinat la sala de sport și a fost internat vineri la secţia de Terapie Intensivă de la ”Floreasca”.

 

Inițial s-a crezut că artistul a suferit un infarct, dar a surse medicale precizează că este un accident vascular cerebral embolic.

 

Activitatea cerebrală a unui pacient cu stop cardiac şi care este resuscitat mai multe minute este serios afectată. Practic, creierul nu mai funcţionează în tot acest timp, el neprimind oxigen. Chiar dacă pacientul este menţinut acum artificial şi inima pompează sânge, tot ce ajunge la creier ar putea fi inutil. Un pacient, care stă mai mult de 48 de ore într-o stare fără activitate cerebrală, perioadă în care nu-şi reia funcţiile normale ale creierului, are puţine şanse să-şi mai revină. Practic, celulele nervoase sunt serios avariate, adică nu mai există activitate cerebrală, în termeni ştiinţifici numindu-se moarte cerebrală. Eu discut despre cazuri generale, nu neapărat despre cazul lui Gabriel Cotabiţă. În ipoteza în care pacientul şi-ar reveni, ceea ce nu este sigur, ar avea leziuni severe, cu defecte majore ale activităţii creierului. Asta pentru că celulele nervoase nu-şi mai revin", a declarat, pentru Evenimentul Zilei, dr. Constantin Popa, director onorific al Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare.

 

În ciuda antecedentelor sale cardiace, artistul nu a făcut infarct, ci a suferit un accident vascular cerebral embolic. Dânsul are embolie cerebrală. Prognosticul, relativ sever, depinde de localizarea şi de întinderea teritoriului afectat”, au declarat, pentru "ring", surse medicale.

Comentarii Facebook