Iohannis vrea avion. Ce îi cere lui Ponta



După primele vizte externe ale lui Klaus Iohannis, Președinția a decis să transmistă Guvernului un memorandum pentru a achiziționa un avion destinat doar demnitarilor.

Ultima aeronavă prezidențială a fost vândută în urmă cu trei ani unei companii aeriene, aceasta fiind scoasă din uz în 2010, iar Guvernul a abandonat planul de a cumpăra un alt avion de două ori în ultimii ani.

Dupa primele vizite externe ale presedintelui Klaus Iohannis, realizate cu avioane TAROM sau ale unor companii private, Presedintia a trimis Guvernului o "pozitie definitivata" cu propunerea de a se achizitiona o aeronava destinata doar deminitarilor.

Administratia Prezidentiala i-a trimis premierului Victor Ponta un memorandum pentru a redeschide discutia achizitionarii unei aeronave, mai ales ca s-a cheltuit deja, in primele trei luni ale anului, o treime din bugetul pentru deplasari externe aprobat pentru 2015. Sumele au fost cheltuite pentru inchirierea de avioane pentru vizite externe, scrie ziare.com.

În priemeșe trei luni ale anului au fost cheltuiți aproximativ 330.000 euro petru cele 7 deplasări ale șefului statului, dintre care aproape 270.000 au fost cheltuieli pentru transportul delegațiilor.

Comentarii Facebook