Duminica 28 Aprilie

VESTE-ȘOC pentru fumători! Medicii au luat o decizie fără precedent

 

Conducerea Uniunii medicilor şi cei ai Uniunii chirurgilor din Suedia au anunţat că nu îi vor mai opera pe pacienţii fumători, decât în cazul intervenţiilor chirurgicale de urgență pentru salvarea vieţii acestora.

 

Conform unui comunicat de presă publicat de gândul.info, medicii suedezi cred că prin această măsură vor putea să reducă din costurile de recuperare a bolnavilor, deoarece statisticile arată că pacienţii fumători sunt expuşi unui risc dublu de apariţie a complicaţiilor postoperatorii.

 

Cei care vor fi operați de urgență, vor fi obligați să renunţe la fumat înainte de intervenție, iar pentru operațiile programate din timp, fumătorii vor trebui să scape de acest viciu cu şase până la opt săptămâni înainte de a ajunge pe masa de operaţii.

 

Cei care vor accepta aceste condiții, vor primi ”susţinere morală şi psihologică sub forma unor discuţii cu specialiştii”.

 

Medicii vor să îi forțeze astfel pe fumători să renunțe la acest viciu. Ei nu sunt la prima decizie de acest gen, fiind susținuți de membrii mai multor organizaţii care cer interzicerea totală a fumatului începând cu anul 2025 şi implementarea unui program prin care suedezii să fie obligaţi să nu mai fumeze.

Comentarii Facebook