Veste bună pentru astmatici. Vezi ce activitate relaxantă poate diminua efectele astmului


Potrivit studiilor recente, oamenii de știință susțin că timpul petrecut la soare de către pacienții care suferă de astm poate avea efecte benefice asupra bolii lor.

O echipă de cercetători de la King's College London susţine că nivelul scăzut de vitamina D înrăutăţeşte simptomele astmului. Potrivit ultimelor cercetări se pare că această vitamină, care este produs de corp în timpul expunerii la soare, calmează o parte a sistemului imunitar care devine supra-activă în cazul astmului.

În ciuda acestor constatări îmbucurătoare, teoria nu a fost testată pe oameni.

Oamenilor care suferă de astm li se poate părea greu să respire atunci când căile lor respiratorii se inflamează, se umflă şi se îngustează. Mulţi dintre pacienţii care suferă de astm sunt trataţi cu steroizi însă metoda nu dă întotdeauna roade.

Ştim că oamenii cu un nivel ridicat de vitamina D îşi pot controla mai bine astmul, asorirea fiind destul de evidentă”, a declarat prof. Catherine Hawrylowicz.

Cercetătorii au investigat impactul vitaminei asupra unei substanţe chimice din corp numită interlukină-17. Deşi interluchina-17 este o parte vitală din sistemul imunitar care ajută la combaterea infecţiilor, atunci când ea atinge un nivel ridicat, poate cauza probleme în organism care au implicaţii în cazul astmului.

În noul studiu s-a demonstrat că vitamina D are capacitatea de a diminua nivelurile de interlukină-17, în cazul probelor de sânge prelevate de la 28 de pacienţi.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook