Miercuri 24 Aprilie

Vaginita - tratament și simptome


Despre problemele "de la sud" e uneori stanjenitor sa vorbesti... Iata cate ceva despre una dintre ele, vaginita - cum se manifesta si cum se poate trata. Iar in caz de suspiciuni, da fuga la ginecolog.

Vaginita bacteriana este una dintre cele mai raspandite afectiuni in randul femeilor aflate la varsta fertila. Ea se manifesta prin inflamarea vaginului, uneori a vulvei si chiar se poate ajunge pana la afectarea colului uterin.

De ce apare

In vagin avem, toate femeile, bacterii. Flora bacteriana obisnuita nu ne face rau, dar atunci cand, din diferite motive, ea sufera modificari si bacteriile se inmultesc sau apar microbi straini, se creeaza un dezechilibru ce duce la inflamatii in zona vaginala, manifestate prin senzatii de arsura, mancarimi, dureri in timpul actului sexual, senzatia ca vrei tot timpul la toaleta si usturimi atunci cand urinezi.

Cauzele aparitiei vaginitei pot fi: igiena excesiva - da, exista asa ceva, daca te speli prea des in zona intima, cu sapunuri agresive; foloseste cel mai bine geluri speciale, cu pH neutru; purtarea lenjeriei intime sintetice - bumbacul e cel mai sanatos!; anumite afectiuni, precum diabetul, destabilizeaza flora vaginala; tratamentele indelungate cu antibiotice.

Citește mai departe pe femeia.ro

Comentarii Facebook