Vacanta prelungita in Capitala, din cauza zapezii

Ministrul Educatiei a decis sa prelungeasca cu o zi vacanta elevilor din caza ninsorilor din ultimele zile. O astfel de decizie ar putea fi luata si de inspectoratele scolare din celelalte 13 judete afectate de zapada.

Ministrul Daniel Funeriu a spus ca in Bucuresti masura este valabila pentru elevii de clasele I-IV si ca decizia de suspendarea a cursurilor la aceste clase este valabila 24 de ore, dar ca ar putea fi prelungita.

Funeriu sustine ca a cerut inspectoratelor scolare din judetele Arges, Buzau, Braila, Botosani, Caras-Severin, Calarasi, Dambovita, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Olt si Teleorman sa analizeze situatiile cu care se confrunta si daca este necesar sa ia aceeasi masura. De asemenea, ministrul a cerut sa nu se tina ore in scolile care nu sunt incalzite si sa se asigure transportul elevilor.

Si cele 6 crese din sectorul 4 al Capitalei vor fi inchise, a anuntat Primaria de sector.

Avertizarea Cod portocaliu de ninsori si viscol a meteorologilor este valabila pana luni seara la ora 20.00. Aceasta vizeaza municipiul Bucuresti si judetele Giurgiu, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea si Ilfov.

Comentarii Facebook