Ungaria se promoveaza la Bruxelles cu o harta a Imperiului Habsburgic

Presedintia ungara in exercitiu a Uniunii Europene este promovata la Bruxelles prin etalarea unor simboluri pe un covor in centrul caruia se afla o hartă a Imperiului Habsurgic de la 1848.

 

Potrivit Agerpres, opera artistei Livia Papai, care reprezinta, in opinia presedintiei drept "un covor cultural ungar" de 202 metri patrati, este expusa pe cladirea Consiliului Uniunii Europene. Covorul infatiseaza doua harti, una a Ungariei din Evul Mediu si alta a Imperiului Habsburgic, din 1848. Harta plasata in centrul covorului nu trebuie interpretata ca o evocare nostalgica a Ungariei Mari, a explicat un purtator de cuvant al Reprezentantei ungare pe langă UE.

 

Pe lucrarea artistei maghiare se mai regasesc personaje si simboluri istorice, precum Sfantul Stefan, regina Elisabeta a Ungariei, compozitorul Franz Liszt si chiar cubul Rubik.

 

Reprezentantii Comisiei Europene au declarat ca nu au "niciun comentariu de facut asupra modului in care un stat membru al UE care isi asuma presedintia decide sa isi promoveze imaginea".

 

Foto: dailyme.com

Comentarii Facebook