Un virus extrem de periculos revine pe Facebook


Un virus infomatic care golește conturile bancare, revine dupa 6 ani și face ravagii pe facebook, profitând de lipsa de reacție a reprezentanților rețelei de socializare.

Eric Feinberg, fondatorul organizatiei FAKE (Fans Against Kounterfeit Enerprise - Fani Impotriva Activitatilor de Contrafacere), sustine ca problema a fost semnalata celor de la Facebook, insa acestia nu iau suficient de in serios, informeazp PRO TV.

"Facebook nu asculta. Avem nevoie ca acest virus sa fie supravegheat", a declarat Feinberg pentru NYTimes, citat de Business Insider.

Virusul, care poartă numele de ”Zeus”, este un trojan și a infectat deja milioane de calculatoare. Acesta rămâne ”adormit” în computerul infectat, până când utilizatorul își accesează contul bancar. În momentul în care sunt introduse datele de acces, virusul golește contul.

Zeus este insa mai sofisticat de atat - uneori, poate inlocui site-ul bancii cu propria pagina de internet, pentru a obtine mai multe date personale, pentru a le comercializa apoi pe piata neagra.

Comentarii Facebook