Un studiu recent arată că sunt 4 tipuri de utilizatori pe Facebook. În ce categorie te încadrezi?



Facebook a depășit recent pragul de 2 miliarde de utilizatori activi și este, fără discuție, cea mai mare rețea socială din lume.

Un studiu realizat recent de către cercetătorii din cadrul Brigham Young University arată că utilizatorii Facebook se împart în patru mari categorii.

Cel care construiește relații

Acești utilizatori folosesc rețeaua de socializare Facebook doar pentru a-și construi sau a-și consolida relațiile pe care le au în viața reală, prin like-uri și comentarii apreciative la pozele și mesajele publicate de prieteni, colegi de serviciu sau de familie, potrivit metro.co.uk.

Cel care e la curent cu tot ce-i nou, dar nu dezvăluie informații personale

Sunt utilizatorii care distribuie link-uri către diverse știri și articole sau scriu despre cele mai noi evenimente, însă nu publică nimic personal.

Obsedații de selfie-uri

Sunt cei care publică fotografiicu ei înșiși aproape în fiecare zi și ale căror albume foto conțin aproape exclusiv astfel de imagini.

Cei care folosesc Facebook doar pentru a-i urmări pe alții

Sunt utilizatorii care își actualizează foarte des profilul de Facebook, însă folosesc zilnic rețeaua de socializare pentru a căuta informații despre prieteni și a le urmări atent activitatea.

Comentarii Facebook