Un nou val de escrocherii pe WhatsApp și Facebook, în România! Vezi ce mesaje să nu deschizi


O nouă serie de țepe a apărut pe rețelele sociale din România, prin care oamenii sunt păcăliți să acceseze anumite link-uri, fiind anunțați că au ”câștigat” anumite premii.

Astfel, mai mulți români au primit mesaje pe WhatsApp sau Facebook prin care erau informați că au câștigat vouchere sau bilete de avion de la companiile Kauflan, eMAG și Tarom.

Cele trei companii menționat au dezmințit concursurile, făcând apel la utilizatorii rețelelor sociale să nu deschidă link-urile din mesaje.

Concursul care circulă pe rețelele sociale: „Câștigă un cupon în valoare de 250 RON acum! Participă la concursul oferit de Kaufland acum și poți câstiga un cupon în valoare de 250 ron. Grăbește-te, au mai rămas 219 cupoane disponibile” și care trimite către site-uri diverse, nu ne aparţine şi vă îndemnăm să nu participați la astfel de concursuri. De asemenea, vă reamintim să utilizați întotdeauna ca surse de informare site-ul companiei www.kaufland.ro sau pagina noastră oficială de Facebook”, anu anunțat cei de la Kaufland.

ATENȚIE! Am primit sesizări din partea voastră cu privire la o aplicație care s-a răspândit rapid și care pretinde că desfășoară o campanie cu vouchere eMAG.
Nu are nicio legătură cu eMAG, așa că vă recomandăm să NU dați click pe niciun link și nici să NU vă trimiteți datele personale. Mulțumim!”, transmite eMAG.

Compania TAROM nu organizează niciun survey prin care să ofere bilete gratuite! Vă rugăm să ignorați acest link http://taromair.us/! Toate ofertele TAROM le găsiți pe site-ul nostru”, anunță și cei de la Tarom.

Comentarii Facebook