Un nou drog face ravagii în România. Creează dependență după două țigări



Un nou drog, cunoscut sub numele ”foița de cafea”, i-a îngrozit pe medicii români. Doar îmn ultimele trei zile această substanță a ucis doi tineri, iar două sute de persoane au ajuns la Spitalul de Urgențe "Sf. Ioan", din Iaşi, din cauza drogului.

"Foiţa de cafea" este un drog de sinteză din categoria etnobotanicelor şi, până de curând, a făcut ravagii în Rusia, unde numai în oraşul Surgut, din vestul Siberiei, şase pacienţi, cu vârste între 18 şi 35 de ani, şi-au pierdut viaţa, iar alte 100 de persoane au necesitat spitalizare, scrie ziarulring.ro.

"«Foiţa de cafea» este un drog de design extrem de ieftin, produs în China, care a ajuns şi pe piaţa neagră din România, şi este utilizat sub forma unor jointuri rulate cu cafea măcinată sau chiar cafea boabe, ce provoacă agitaţie psihomotorie, derealizare, depersonalizare, stări lipotimice, convulsii, tulburări cardiocirculatorii ce necesită suport volemic şi respirator, terapie simptomatică, asociată explorărilor imagistice şi biologice", explică dr. Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Urgențe "Sf. Ioan".

"Cel mai dificil lucru este că examenele toxicologice uzuale nu decelează substanţa. În plus, după doar două-trei utilizări ale acestui drog, apare fenomenul de dependenţă. Pe termen lung, efectele «foiţei de cafea» sunt greu de evaluat, din cauza noutăţii acestui drog şi apariţiei formelor derivate de utilizare, precum foiţa de argint", susţine dr. Ciuhodaru.

Substanţa utilizată în noul drog "foiţa de cafea" este necunoscută, acesta fiind un drog sintetic produs în China şi se bucură de succes în rândul utilizatorilor pentru că este foarte ieftin însă și efecteele sale sunt devastatoare.

Comentarii Facebook