Un asteroid gigant se apropie astazi de Pamant. Nu este niciun pericol!

O ploaie de meteoriti cauzata de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii Urali, insotita de explozii violente, a spart in aceasta dimineata ferestrele unor imobile in mai multe localitati, a provocat panica si a ranit peste 250 de persoane, scriu agentiile ruse citand autoritatile si martori.

Se pare ca in aceasta seara va mai avea loc un fenomen, un asteroid cu diametrul de 45 de metri, monitorizat de NASA, va trece vineri seara la mica distanta de Terra.

Potrivit presedintelui Agentiei Spatiale Romane (ROSA) Marius-Ioan Piso nu este nicio legatura intre ploaia de meteoriti de deasupra regiunii Urali si asteroidul care va trece vineri seara pe langa Terra.

Totodata, acesta spune ca, in cazul asteroidului, nu exista riscul de producere a unei coliziuni.

"Este exclus sa se petreaca acelasi fenomen cu asteroidul. Cuplajul gravitational este nul. Aici a fost un bolid, adica un meterorit care ia foc in atmosfera. Astfel de fenomene sunt relativ curente. Acum s-a intamplat sa fie intr-o zona ceva mai populata. Radarele de supraveghere ale celor doua mari armate identifica obiecte foarte mici de obicei de la distanta de aproximativ o mie de kilometri. Sigur acesta a fost un obiectiv observat", a spus Marius-Ioan Piso.

Comentarii Facebook