Uber ajunge la Brașov. Marius Vintilă, primul utilizator Uber în Brașov

 

Uber, aplicația de ridesharing care pune în legătură pasageri cu șoferi parteneri care vor să împartă o cursă, este disponibilă în Brașov.

 

Toți cei care nu au încercat serviciul până acum vor avea prima cursă gratuită, în limita a 30 de lei, dacă își fac un cont Uber pe Uber.com/App și introduc în aplicație codul Brasov. 

 

Primul brașovean care a încercat serviciul este Marius Vintilă - producator de radio și activist de mediu. ”Am mai spus-o, Brașovul este cea mai frumoasă parcare a țării. Având în vedere că încă o varianta de transport ar putea decongestiona traficul și parcările, măcar cu puțin, Uber este un serviciu binevenit. Fără să mai punem la socoteală că turiștii din occident sunt familiari cu Uber și, așa, s-ar putea simți mai ca «acasă». Am folosit Uber în București și am fost mulțumit sau foarte mulțumit de acest serviciu aproape de fiecare dată”. 

 

”Brașov este un oraș în plină dezvoltare și are nevoie de alternative inteligente. Vom veni întotdeauna acolo unde oamenii vor să folosească Uber. Acum suntem aici și suntem pregătiți să oferim încă opțiune de mobilitate sigură și de încredere pentru utilizatori și o oportunitate economică flexibilă pentru șoferii care ne devin parteneri. Același interes mare îl vedem și la Timișoara, unde sperăm să lansăm în curând”, a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

 

Tarifele Uber sunt transparente, iar plata se face electronic, prin aplicație, fără numerar și fără bacșis. După fiecare cursă, utilizatorii au acces online la factura fiscală. 

 

Tarifele în Brașov:

Tarif de bază, 1,5 lei, pe minut, 0,2 lei, pe kilometru, 1,5 lei, Tarif minim, 7 leim, Tarif de anulare (daca pasagerul anuleaza cursa dupa 5 minute), 6 lei.

 

Astfel, o cursă de la gară până la Piața Sfatului va fi de aproximativ 8 de lei, în condiții de trafic normal. 

 

Datorită tehnologiei, Uber oferă una din cele mai sigure călătorii prin oraș. Cursele cu Uber nu sunt anonime, întrucât atât pasagerii cât și șoferii parteneri sunt înregistrați pe platformă. În plus, pasagerii știu mereu unde se află pe hartă și dacă sunt pe ruta corectă sau nu. Uber are de asemenea o echipa care răspunde 24/7 în cazul unor incidente. Mai multe informații despre siguranța la Uber, pe blog. 

 

Toți șoferii parteneri colaborează cu Uber  prin intermediul unor entități fiscale (companii înregistrate sau PFA) și trec printr-o verificare menită să asigure siguranța serviciului.  Șoferii care își doresc să devină micro-antreprenori și să câștige venituri suplimentare conducând propria mașină sunt invitați să se înregistreze și să devină parteneri pe Uber.com.

Comentarii Facebook