Twitter va sancționa automat comentariile abuzive. Ce se întâmplă dacă jignești alți utilizatori



Rețeaua de micro-blogging Twitter a anunțat, miercuri, că va folosi un nou algoritm prin care să sancționeze automat conturile de pe care se publică mesaje abuzive și jignitoare.

Este un efort suplimentar din partea rețelei de socializare, acuzată adesea că este o ușă deschisă pentru manifestările de ură. Twitter și-a ameliorat deja în urmă cu două săptămâni sistemul de semnalare a tweet-urilor așa-zis 'abuzive', prin posibilitatea de a stopa crearea de noi conturi de internauții deja sancționați, potrivit Agerpres.

Pentru a merge mai departe, Twitter, care numără 320 de milioane de utilizatori în întreaga lume, dorește un algoritm care "să identifice conturile de pe care se fac comentarii abuzive, chiar dacă aceste comportamente nu i-au fost aduse la cunoștință".

Astfel, se vor putea "limita unele funcționalități ale contului o animită perioadă, limitând de exemplu vizibilitatea acestor tweet-uri pentru abonații săi".

Mai exact, Twitter va putea restricționa vizibilitatea și propagarea mesajelor care insultă public și repetitiv personalități publice și care devin virale.

Comentarii Facebook