Trupa Maroon 5 le-a trimis o scrisoare lui Iohannis și Cioloș. Ce le-au cerut artiștii


Celebra trupă Maroon 5 a susținut un concert în România, săptămâna trecută, iar artiștii le-au transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și premierului Dacian Cioloș.

România deține o parte dintre cele mai vechi păduri din Europa, pe care muzicienii le descriu ca fiind „o bogăție naturală și unică pe continent”, dar care, din cauza defrișărilor masive, sunt în pericol.

În scrisoare, Jesse Carmichael și James Valentine, membri ai trupei Maroon 5, îşi fac publică intenția de a lupta împotriva defrișărilor ilegale din toată lumea.

„Suntem onorați că avem ocazia să vă vizităm frumoasa țară și să cântăm în magnifica Piață a Constituției, din inima Bucureștiului. România este o țară bogată și diversă, care are atât de mult de oferit, inclusiv frumoșii munți și prețioasele păduri vechi, o bogăție naturală unică pe continent.

În ultimul an, am avut ocazia să aflăm despre amenințările grave la adresa pădurilor lumii, pagube care au fost cauzate inclusiv de exploatarea ilegală a prețiosului lemn pentru instrumente muzicale și alte produse din viața noastră de zi cu zi”, spun, în scrisoarea datată 5 iunie, cei doi membri ai trupei Maroon 5, potrifit Digi24.

„Am înțeles că pădurile României sunt amenințate în mod semnificativ de defrișările ilegale. Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru România, în măsura în care lucrați la crearea unui model pe termen lung care să încurajeze un model sustenabil de administrare a pădurilor, să descurajeze practicile ilegale și să protejeze parcurile naționale, renumite pe plan internațional, spre binele viitoarelor generații de români”, mai scriu membrii trupei Maroon 5, care promit să se întoarcă în România tocmai pentru a petrece personal mai mult timp ca să exploreze pădurile țării.

Cei doi artiști, în colaborare cu ONG-ul (Environmental Investigation Agency) și Reverb, au lansat și un video care redă experiențele trăite în Guatemala, o țară unde au găsit un bun exemplu de protejare a pădurilor. Videoclipul se numește „Instruments of Change: Lessons from the Rainforest (trailer)”.

Comentarii Facebook