Trei agenți ai lui Barack Obama au fost trimiși înapoi în SUA după o noapte de beție la Amsterdam



Trei agenți secreți, meniți să îl protejeze pe președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, aflat în Europa, au fost trimiși înapoi în SUA și au fost suspendați după ce au consumat băuturi alcoolice.

"Unul dintre ei a fost găsit mort de beat în holul unui hotel" din Amsterdam, duminică dimineaţa, cu o zi înainte de sosirea preşedintelui american în regat, la un summit pe tema crizei ucrainene, scrie The Washington Post, citând sub protecţia anonimatului trei surse la curent cu incidentul.

Serviciile Secrete americane nu sunt la prima abatere de acest fel, mai mulți agenți fiind vizați într-un scandal din aprilie 2012, când au consumat alcool și au adus prostituate în cadrul unei vizite a lui Obama la Cartagena, în Columbia.

În cazul de faţă, "presupusul comportament (al unor agenţi) încalcă noile reguli de conduită adoptate de către Secret Service" în urma scandalului din Columbia, unde agenţi au consumat băuturi alcoolice şi au adus prostituate la hotelul la care erau cazaţi înainte de sosirea lui Obama în oraş , a subliniat publicaţia americană.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Serviciilor Secrete, Ed Donovan, a confirmat că Agenţia "a trimis trei angajaţi acasă din motive disciplinare".

Comentarii Facebook