Tranzacție URIAȘĂ făcută de Facebook. A cumpărat WhatsApp cu peste 20 miliarde de dolari



Facebook a finalizat preluarea WhatsApp, după ce UE a aprobat tranzacția a căreu=i valoare se ridică la 21,6 miliarde de dolari.

Iniţial, în luna februarie a acestui an, Facebook urma să plătească 16 miliarde de dolari pentru serviciul de mesagerie. Ulterior, suma despre care s-a vorbit a fost de 19 miliarde de dolari, pentru ca, în cele din urmă, tranzacţia să coste gigantul american 21,6 miliarde de dolari, relatează The Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Motivul creşterii sumei finale este avansul important, de peste 13%, pe care acţiunile Facebook l-au înregistrat de la mijlocul lunii februarie până luni, când a fost încheiată tranzacţia.

Astfel, compania lui Mark ZUckerberg va plăti patru miliarde de dolari în numerar şi 14,3 miliarde în acţiuni. Mai mult, fondatorii şi angajaţii WhatsApp vor primi acţiuni în valoare de 3,57 de miliarde de dolari.

Facebook are 1,3 miliarde de utilizatori în întreaga lume, iar 300 de milioane dintre aceştia folosesc şi aplicaţia Facebook Messenger. WhatsApp, care oferă o soluţie ieftină pentru înlocuirea mesajelor trimise pe telefon, are 600 de milioane de utilizatori la nivel mondial.

Comentarii Facebook