Miercuri 24 Aprilie

Traian Băsescu a refuzat o spagă de 30.000 de franci belgieni


CNSAS a decretat că Traian Băsescu nu a colaborat cu Securitatea. În documentele analizate de Consiliu, apar informații interesante despre cum a refuzat Traian Băsescu, în calitate de reprezentant al NAVROM, să primească o șpagă de 30.000 de franci belgieni și mobilier modern pentru locuința pe care o închiriase.

Cel care s-a oferit să plătească voia în schimb un contract preferențial cu Navrom. Băsescu a refuzat și a consemnat situația intr-un raport de activitate pe care Securitatea l-a preluat apoi în propria arhivă, de la NAVROM.

În rapoartele studiate de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, firma ”G” a încercat să obțină exclusivitate în privința furnizării de piese și echipamente.

În luna mai 1988, proprietarul firmei ”G” l-a invitat pe Traian Băsescu la restaurant, unde i-a solicitat să renunțe la contractul cu firma concurentă ”N”, subliniind că în schimb firma sa poate face investiții pentru stocarea unor cantități importante de piese.

Traian Băsescu i-a replicat că sunt demarate negocieri și cu alti furnizori, iar patronul firmei i-a oferit lui Băsescu, ca sprijin dezinteresat, suma de 30.000 de franci belgieni și posibilitatea de a apela la firma ”G” dacă dorește un mobilier modern pentru locuința pe care o închiriase, scrie evz.ro.

 

În raportul către centrala NAVROM, Băsescu nu a recomandat anularea contractului cu acea firmă, ci menținerea relațiilor la un nivel periferic.

Comentarii Facebook