Traficantii de cannabis, prinsi vineri la Cluj, actionau ca in SUA! Au vrut sa vanda droguri si ofiterului DIICOT sub acoperire


Cei trei tineri de 17, 19 si 21 de ani, retinuri de procurorii DIICOT Cluj pentru trafic de cannabis, erau organizati dupa modelul retelelor care actioneaza in SUA.

Procurorii DIICOT au precizat in propunerea de arestare a celor trei, Rusu Florin Aurel zis "Flope" si Konyves Alexandru Ciprian (29 de zile), si a inculpatului minor Blejan Lucian Bogdan (19 zile) ca drogurile proveneau din Spania, iar la perchezitie a fost gasita cantitatea de aproape 500 de grame de cannabis.

 

VEZI AICI IMAGINI DE LA PERCHEZITIA FACUTA DE DIICOT CLUJ

 

"Cu privire la inculpatul Rusu Florin Aurel, exista indicii temeinice cum ca acesta a furnizat cannabis mai mult consumatori printre care Arcu Vlad Andrei, Berchesan Andrian Grigore, Blejan Lucian Bogdan, Jeler Ionut Daniel, Lazar Andrei Vladut, Neag Paul Flaviu, Sigartau Leon Florin, Stefan Mihai si altii. De asemenea, inculpatul a Rusu Florin Aurel a vandut sau oferit droguri de risc, respectiv cannabis, colaboratorului sau sub acoperire autorizat in cauza, la datele de 20.05.2011, 24.05.2011, 02.06.2011 si 15.06.2011", arata procurorii DIICOT in documentul citat.

Anchetatorii precizeaza ca si Blejar Lucian Bogdan si Konyves Alexandru au intrat in contact cu polistitul care lucra sub acoperire si caruia cei doi i-au oferit spre vanzare droguri.

"In cauza se poate constata ca exista chiar o specializare a inculpatilor in activitatea de trafic de droguri de risc. In acest sens, initial activitatea a fost desfasurata doar de inculpatul Rusu Florin Aurel, acesta din urma primind mai multe colete continand cannabis din strainatate, pe care le-a oferit spre vanzare. Incepand cu al doilea colet, inculpatul Rusu l-a implicat in activitatea infractionala si pe inculpatul Blejar Lucian Bogdan, minor, caruia i-a dat coletul pentru a-l oferi spre vanzare, urmand ca veniturile sa fie impartite.

La randul sau, inculpatul Blejar Lucian Bogdan a dat dovada de specializare, privind activitatea de trafic de droguri, acesta din urma alegand sa nu isi mai depoziteze marfa la domiciliul sau, ci la domiciliul unchiului sau Danis Mario, unde ulterior a transportat un cantar si un caiet unde trecea numele consumatorilor si cantitatea de substanta vanduta acestora.

Intre timp, inculpatul Blejar l-a atras in campul infractional si pe inculpatul Konyves Alexandru Ciprian, pe care l-a facut persoana de contact, in sensul ca cei care il contactau pe inculpatul Blejnar, erau directionati catre inculpatul Konyves", mai arata procurorii DIICOT Cluj.

Aparatorii celor celor trei tineri au precizat ca masura arestarii nu se impune. "A se avea in vedere ca inculpatul Rusu Florin Aurel, datorita varstei sale fragede a fost influentat de mediul social in care traieste, astfel, incepand din iarna anului 2011, a devenit consumator de droguri, creandu-si astfel o dependenta de astfel de substante. (...) Totodata solicita instantei a avea in vedere si faptul ca in prezent exista un numar mare de persoane angajate politic si care ar putea determina schimbarea ligislatiei, care considera ca, consumul de narcotice, mai ales cannabis -ul ar putea deveni acceptabil. O astfel de conceptie a fost adoptata si de anumite state, tocmai cu scopul de a stopa traficul de droguri", a precizat avocatul lui Rusu Florin Aurel zis "Flope".

 

"In sarcina inculpatilor s-a retinut, in esenta, ca incepand cu primavara anului 2011, acestia au oferit, au pus in vanzare efectiv cannabis si au desfasurat alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc (au procurat, au cumparat si au detinut), respectiv cannabis, substanta inscrisa pe tabelul anexa III a Legii 143/2000, mai multor consumatori, dintre care amintim Arcu Vlad Andrei, Berchesan Andrian Grigore, Blejan Lucian Bogdan, Jeler Ionut Daniel, Lazar Andrei Vladut, Neag Paul Flaviu, Sigartau Leon Florin, Stefan Mihai, precum si altora.

Rusu Florin Aurel a nesocotot riscurile la care s-a expus pe sine si pe ceilalti doi inculpati, sustinand ca este amic cu un politist de la DIICOT si ca acesta il va anunta de indata ce va afla ca pe numele vreunuia din ei este "deschis" vreun dosar penal, dand semnal inculpatilor Blejar si Konyves ca pot actiona nestingheriti, fara teama.

Dupa ce inculpatul Rusu Florin Aurel si-a procurat prima transa din drogurile de risc, aproximativ 50 de grame cannabis, acesta a vandut la inceput singur aceasta substanta portionata in cantitati de cate un gram diferitilor consumatori. Ulterior, incepand cu cea de-a doua transa din drogurile de risc procurate, aproximativ 80 de grame de cannabis, acesta l-a cooptat in activitatea infractionala si pe minorul Blejnar Lucian Bogdan, care urma sa vanda cannabisul portionat si sa-i remita inculpatului Rusu Florin Aurel suma de 50 de lei/gram", a precizat judecatorul Liana Anisoara Cosis.

Instanta Tribunalului Cluj a mai stabilit ca profitul lui Blejar a fost cat se poate de mic, vanzand gramul de cannabis cu sume cuprinse intre 50 su 65 de lei, iar Konyves Alkexandru nu a avut castiguri banesti, ci beneficia de cate o doza de cannabis.

Tinand cont de aceste probe, Tribunalul Cluj a dispus in aceasta cauza cercetatea in stare de arest a lui Rusu Florin Aurel, pe nume lui emitand un mandat de arestare pe 29 de zile, si in libertate a celorlalti inculpati, care au primit interdictia de a parasi localitatea pe 30 de zile.

Comentarii Facebook