10 fotografii care au uimit si socat intreaga lumea


Imaginile dramatice surprinse de-a lungul anilor prin obiectivul aparatului de fotografiat au impresionat lumea.

De cele mai multe ori aceste imagini au primit cate un Pulitzer sau alte distinctii.

Carol Guzy a primit un Pulitzer, in 2000, cu imaginea refugiatilor din Kosovo: Agim Shala, un baietel de doi ani, este trecut prin gardul de sarma ghimpata pentru a ajunge la familia lui, scrie realitatea.net.

Neal Ulevich a castigat in 1977 Pulitzerul pentru o serie de fotografii care au surprins brutalitatea de pe strazile din Bangkok.

Masacrul de la Universitatea Thammasat a avut loc pe 6 octombrie 1976, studentii care protestau impotriva dictatorului F. M. T. Kittikachorn au batuti, mutilati, spanzurati.

Una din cele mai socante imagini a fost realizata dupa tsunamiul din 2004 de fotograful Reuters, Arko Datta. Fotografia suprinde o femeie intinsa pe pamant care isi jeleste mortile din familie.

Pablo Bartholomew este cel care a fotografiat tragedia de la Bhopal, unde au fost raniti 558.125 de oameni si au murit 15.000. Una din imaginile de atunci, care a impresionat lumea, arata un copil ingropat.

Frank Fournier a surprins imaginea Omayrei Sanchez, sub ruine, dupa eruptia vulcanului din Columbia, in 1985, care a omorat 25,000 de oameni. Omayra a devenit simbolul acelei tragedii, fiind fotografiata cu cateva clipe sa moara.

Comentarii Facebook