Topul alimentelor din care poți consuma cât vrei, fără să te îngrași



O dietă bine echilibrată este cheia unei siluete perfecte, iar cantitățile de mâncare consumate trebuie să fie atent porționate. Există însă anumite alimente care sunt foarte sănătoase și nu îngrașă absolut deloc, astfel că pot fi consumate în cantități mari.

Iată care sunt cele mai sănătyoare alimente, pe care le poți consuma fără a te îngrășa:

Varza

Este o legumă cu foarte puţine calorii, în jur de 25 de calorii/100 g, dar foarte bogată în vitamine, în special în vitaminele A, C, E, K şi în fibre, elemente care asigură sănătatea celulelor.

Conţine de asemenea grupul de vitamine B, de la B1 la B6 şi PP, dar şi multe elemente minerale, dintre care potasiu şi calciu aproape în aceeaşi măsură ca laptele.


Conţinutul de vitamina C în frunzele periferice, mai închise la culoare, este de două ori mai mare decât în cele interioare.

Varza se recomandă în combaterea obezităţii, dar şi în alimentaţia bolnavilor cu afecţiuni degenerative, ca ateroscleroză şi diabet.

Este remineralizantă, mai ales atunci când se consumă proaspătă, tocată mărunt, sub formă de salate. În combinaţie cu carnea poate provoca tulburări digestive.

Afine şi alte fructe de pădure

Afinele au o extraordinară putere antioxidantă. Afinele, murele, dar şi zmeura şi fragii sunt bogate în flavonoizi, substanţe antioxidante care combat formarea radicalilor liberi, responsabili de îmbătrânirea precoce a celulelor.

Specialiştii recomandă chiar consumarea unei ceşti şi jumătate de afine pe zi pentru a preveni numeroase afecţiuni, printre care ateroscleroza, diabetul şi hipertensiunea.

- O sugestie pentru a le alege mai bine? S-a demonstrat că, cu cât culoarea fructului este mai intensă, cu atât mai mare este conţinutul acestuia în flavonoizi.

Cătina, măceșele și zmeura au un conținut ridicat în vitamina C, activând natural imunitatea organismului.

Citește mai multe pe Unica.ro

Comentarii Facebook