TOP 5 cele mai bune smartphone-uri în 2012


2012 a fost un an impresionant pentru piaţa smartphone-urilor cu multe lansări, prezentări şi confruntări.

Cele mai impresionante terminale mobile şi cele mai intens promovate au depăşit aşteptările şi recorduri de vânzări. Iar cum tehnologia în această industrie se dezvoltă incredibil de repede, nu mică ne-a fost mirarea să vedem cum în doar şase luni şi-au facut loc pe piaţă noi modele cu funcţii şi specificaţii de invidiat.

Iată un top 5 al celor mai bune smartphone-uri din 2012, potrivit playtech.ro:

Locul 5: HTC One X şi-a demonstrat cu vârf şi îndesat alura de flagship, reuşind să puncteze prin vânzari. Acest terminal oferă unul dintre cele mai bune display-uri din piaţă, asociat cu un design şi o calitate a materialelor incredibilă, propulsate de o platformă hardware încă destul de potentă. Dacă luam în calcul şi reducerea de preţ, HTC One X reprezintă o alegere destul de echilibrată când vine vorba de smartphone-uri Android cu potenţial.

Locul 4: Google Nexus 4. Deşi nu putem spune că ne bucurăm de o prezenţă oficială pe piaţa din România, acest smartphone se află mai mult ca sigur pe listele de cumpărături ale multor fani Android de la noi din ţară. Cu un display True HD IPS Plus de 4,7 inci la 768×1280 (318 ppi), chipset Qualcomm APQ8064 Snapdragon, format dintr-un procesor Krait quad-core la 1,5 GHz, placă grafică Adreno 320 si 2GB RAM şi o camera de 8 megapixeli, precum şi îmbunătăţirile aduse de Android 4,2 îl recomandă drept o alegere inspirată.

Locul 3: Apple iPhone 5 a impresionat prin vânzări record mai ales în perioada de imediat după lansare. În ciuda specificaţiilor şi funcţiilor prea puţin ieşite din comun, ultimul telefon al celor de la Apple a fost primit cu destul entuziasm de către utilizatori, a reuşit să se vândă foarte bine şi pe alocuri să fie apreciat mai ales pentru design-ul său şi calitatea materialelor şi a procesului de asamblare.

Locul 2: Samsung Galaxy Note II este fără îndoială cel mai complet smartphone realizat de Samsung până în prezent, un device capabil să satisfacă şi cele mai exigente pretenţii ale unui heavy user. Display-ul impresionant de 5,55 inci oferă confortul în utilizare, în timp ce platforma hardware bazată pe puternicul Exynos 4412 cu al său procesor quad-core la 1,6 GHz., memoria RAM de 2 GB şi procesorul grafic Mali 400 vin să susţină capacitaţile multimedia ale telefonului.

Locul 1: Galaxy S III nu mai are nevoie de nici o prezentare tehnică şi mai mult ca sigur cei mai mulţi dintre voi deja visează la specificaţiile flagship-ului Samsung. Odată cu trecerea la Jelly Bean şi preluarea unor funcţii din Premium Suite, regăsite şi pe Note II, smartphone-ul va deveni brusc şi mai interesant pentru utilizatori. Dacă mai luam în calcul şi preţul ceva mai mic faţă de momentul lansării, pentru cei aproximativ 2200 de lei Samsung Galaxy S III rămâne în continuare o variantă demnă de luat în seamă atunci când trebuie să vă orientaţi către un nou upgrade.

Comentarii Facebook