Top 5 alimente-medicament care îți rezolvă problemele de sănătate


Mulți oameni apelează la medicamente pentru orice răceală minoră, fără să realizeze efectele secundare la care își supun organismul. Partea bună este că există și alte modalități de combatere a unor afecțiuni de sănptate care nu afectează negativ organismul și sunt naturale.

Iată cele mai bune alimente-medicament:

1. Antibiotic: Usturoiul

Usturoiul are o binemeritata reputatie de antibiotic natural. Un studiu realizat de catre Universitatea East London a descoperit ca alicina din usturoi a reusit sa “omoare” bacterii care au supravietuit mai multor antibiotice. Desi nu este recomandat sa renunti totusi la pastilele clasice, fara sfatul unui specialist, in cazul tratarii unor afectiuni minore, de genul acneei, poti lua in calcul ustoroiul ca alternativa naturala la antibiotic.

2. Remediu impotriva gripei: Mierea de manuka

Mierea de manuka contine multi antioxidanti, dar are si proprietati antibacteriene si antivirale. Poate fi folosita in tratarea mai multor boli printre care ulcerul, aceea si problemele digestive. De asemenea, mierea de manuka poate fi folosita si ca tratament impotriva simptomelor de gripa si raceala in vreme ce proprietatile antibacteriene pot anihila bacteriile care duc la inflamarea gatului.

3. Ajutor digestiv: Ceaiul de menta

Daca suferi din cauza greturilor, flatulentei sau ai probleme cu tranzitul intestinal, o ceasca de ceai de menta iti poate fi de mare ajutor. Menta are un efect calmare a stomacului, ceea ce poate avea ca rezultat reducerea starilor de greata. Mai mult, menta este si antismasmic si ajuta la reducerea spasmelor musculare din tractul digestiv.


Citește continuarea pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook