13 informații esențiale pentru fumători


Deși subiectul fumatului cauzează multe discuții aprinse și păreri împărțite, toată lumea este de acord că acest viviu are efecte negative asupra organismului. Chiar dacă fumătorii nu consideră acest viciu la fel de periculos ca și drogurile sau alcoolul, există o serie de fapte esențiale pe care toti fumătorii ar trebui să le știe.

1: Zahărul din ţigări
Aproximativ 20% din conţinutul unei ţigări este alcătuit din zahăr, însă nu toţi cei care suferă de diabet cunosc acest lucru. Şi nu se mai ştie ce efecte are arderea zahărului pentru organism.


2: Ţigările light
Ţigările light sunt produse prin combinarea tutunului cu CO2 şi supraîncălzite până când tutunul îşi măreşte volumul într-un mod asemănător cu spuma expandată. Apoi tutunul expandat este pus în aceeaşi hârtie ca şi ţigările obişnuite.


3: Ţigările light şi fumătorii
Fumătorii trag mai puternic din ţigările light şi din cele mentolate decât din ţigările obişnuite ceea ce înseamnă consumul a aceluiaşi nivel de nicotină şi gudron.


4: Ţigările light
Ţigările light sunt produse cu găuri în jurul filtrului pentru a aera fumul în timp ce se trage din ţigără. Mulţi dintre fumători au învăţat să acopere aceste găuri cu degetele sau buzele şi să tragă un fum mai puternic.


5: Sistemul imunitar
Sistemul imunitar al fumătorilor este mult mai solicitat decât cel al nefumătorilor. Din cauza acestui lucru, sângele fumătorilor va conţine mai puţini antioxidanţi, dar, în acelaşi timp, va răspunde mai rapid în cazul atacului unui virus datorită faptului că este mai solicitat.


6: Digestia
Fumătorii aprind de obicei o ţigară după masă pentru a uşura digestia. Din cauza faptului că organismul îşi schimbă priorităţile, de la digestia alimentelor la protejarea celulelor şi a circulaţiei sângelui de toxine pentru ca acestea să nu ajungă în creier, oamenii au impresia că digestia este ajutată de o ţigară.


7: Atracţie sexuală
Unele persoane, în special bărbaţii, pot fi excitate când văd alte persoane, de obicei femei, care fumează. Acest obicei se numeşte Fetişul fumatului şi afectează un număr destul de mic de oameni.


CItește continuarea pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook