Top 10 escrocherii de Valentine's Day. Vezi aici de ce oferte să te ferești


În zilele noastre cumpărăturile din mediul online sunt din ce în ce mai populare, iar cu prilejul sărbătorilor, cum ar fi Valentine’s Day, vânzările cresc substanțial. Ceea ce trebuie știut este că nu toate ofertele disponibile pe internet sunt reale, iar infractorii cibernetici nu ratează nici o ocazie de a înșela oamenii.

Conform unui studiu realizat de CreditDonkey.com, bărbații cheltuie cu 75% mai mulți bani decât femeile de Valentine’s Day, iar infractorii sunt pregătiți cu tot felul de oferte tentante care variază de la bijuterii, flori, ciocolată, parfumuri și daruri personalizate.

Escrocii au declanșat un adevarat raid de atacuri, intrucat spam-ul de Valentine’s Day reprezinta aproape 7% din intregul volum de spam la nivel global. Fraudele inregistreaza o crestere cu aceasta ocazie, astfel ca oamenii ar trebui sa evite site-urile de dating false, cadourile la pret redus sau profilurile dubioase pe retelele de socializare. Toate acestea colecteaza datele personale si fura identitatea si banii utilizatorilor”, spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender, conform ProTV.

Iată lista cu cele mai comune escrocherii:

1. Felicitari online periculoase

2. Cadouri pentru indragostiti pe retelele sociale

3. Oferte false cu limuzine

4. Propuneri de intalniri amoroase

5. Profiluri false pe retele sociale

6. Site-uri de intalniri online

7. Oferte frauduloase de flori

8. Wallpaper de Valentine’s Day

9. Aplicatii de Android periculoase

10. Falsi experti in dragoste

Comentarii Facebook