Hârtia igienică dispare din tren în 10 minute, săpunul în 60 de minute

 

Trenurile sunt ”jefuite” de călători, care fură hârtia igienică și săpunul de la baie la puține minute după ce sunt schimbate, afirmă reprezentanții unei companii feroviare care operează trenuri private.

 

Când intrăm pe o rută nouă, destul de mulţi călători, care până atunci circulaseră cu operatorul feroviar de stat, încearcă să dea şpagă controlorului. Apucăturile cu care vin sunt clare, încearcă să meargă fără bilet. Când deschidem o nouă rută se fură perdele, iar unii călători scriu pe pereţi şi mănâncă seminţe. Oamenii îşi schimbă comportamentul când văd că au altfel de condiţii şi când li se atrage atenţia”, a declarat Dumitru Bărbăcuţi, directorul general al Transferoviar Călători (TFC), parte a Transferoviar Grup (TFG), conform Mediafax.

 

În general, oamenii respectă curăţenia. Am reuşit în anumite automotoare să montăm sisteme de supraveghere video. Mai dispar din când în când perdele, mai ales pe secţia Olteniţa, dar şi coşuri de gunoi. Avem probleme cu cei care ascultă muzică dată tare. Am reuşit să eliminăm mâncatul de seminţe şi fumatul în tren. În schimb, hârtia igienică şi săpunul din toalete se fură în continuare, pentru că nu poţi sta la uşa WC-ului şi nici să montezi camere video. În toaletă, fiind singuri, ori fumează, ori sustrag hârtia igienică şi săpunul”, a mai precizat Bărbăcuţi.

 

Hârtia igienică și săpunul se schimbă de fiecare dată când trenul pleacă într-o nouă călătorie. Hârtia igienică dispare în 10 minute, iar săpunul în 60 de minute.

 

Transferoviar Grup operează trenuri private.

Comentarii Facebook