Marti 11 Mai

Top 10 cele mai rele alegeri pentru masa de prânz


Specialiștii în nutriție au realizat un top al celor mai proaste alegeri pentru meniul prânzului, format din alimente care nu sunt capabile să îți furnezeze energia necesară și care te pot îngrășa.


Hamburger şi cartofi prăjiţi

Un burger de dimensiuni obişnuite poate să nu fie atât de dăunător, dar dacă adăugaţi şi condimente, şuncă, brânză şi nişte cartofi prăjiţi aveţi toate şansele să faceţi un atac de cord în oraş. Chiar dacă cartofii sunt fără grăsimi vă furnizează un exces de calorii de care nu aveţi nevoie la amiază. În plus, cartofii franţuzeşti sunt greu de digerat, consumă din energia corpului şi vă lasă fără productivitate.

Brioşele

Multă vreme au fost considerate un mic dejun sănătos şi mulţi le consumă alături de o cafea în fiecare dimineaţă. Cu toate acestea, cele mai multe sunt făcute cu făină îmbăgăţită, zahăr şi unt care au un indice glicemic ridicat.

Cartoful copt

Când te gândeşti la un aliment copt crezi că este sănătos, iar cartoful copt este cu siguranţă mai sănătos decât vărul său, cartoful prăjit. Cu toate acestea, are un indice glicemic ridicat şi te face să te simţi obosit după ce îl consumi deoarece determină o scădere rapidă a zahărului în sânge, fapt care te lasă stors de energie.


Brânza şi bicuiţii îmbogăţiţi

În timp ce, în general, brânza este considerată sănătoasă pentru organism, biscuţii nu sunt decât dacă sunt consumaţi într-un anumit fel. Cei mai mulţi sunt plini de zahăr, aditivi, grăsimi şi făină îmbogăţită. Aceasta din urmă poate conţine fier despre care există suspiciuni că nu ar fi un nutrient, ci un un fier metalic care nu este util corpului uman şi nu este menit să fie consumat. Prin urmare, optează pentru biscuiţi din cereale integrale.

Citeşte mai mult pe doctorulzilei.ro

Comentarii Facebook