Tinerii fără BAC se pot angaja în străinătate. Vezi ce job-uri li se oferă!

 

Tinerii care nu au reuşit să treaca examenul de Bacalaureat din acest an, pot lua în calcul soluţiile oferite de anumite firme din străinătate.

Potrivit unei centralizări realizate de Tjobs pentru realitatea.net, absolvenţii de liceu cu vârsta sub 19 ani îşi trimit în prezent CV-urile în special către joburi din domeniile "Au Pair/Babysitter", "Transporturi", "Restaurant/Catering", "Hoteluri/Turism", "Vase de croazieră" şi "Personal Medical şi Sanitar".

Tot potrivit acestei centralizări, tinerii sunt intresesaţi mai ales de locurile de muncă în Marea Britanie, Germania, Grecia, Franţa, Italia, Spania, Cipru şi S.U.A. Numărul absolvenţilor de liceu sub 19 ani care doresc să muncească în străinătate,
înregistraţi pe platforma online Tjobs.ro, reprezintă sub 5% din totalul numărului de aplicanţi.

"Numărul proaspeţilor absolvenţi este mic, comparabil cu alte categorii de vârstă. Absolventii de liceu sunt mai preocupaţi de continuarea studiilor, chiar dacă au întampinat probleme la bacalaureat, şi nu sunt prea interesaţi, imediat după terminarea liceului, de un loc de muncă", spune Brânduşa Ciucă, manager PR al Tjobs.

Potrivit acesteia, absolvenţii care nu au luat bacalaureatul îşi pot găsi un loc de muncă în străinătate mai ales dacă vorbesc una sau mai multe limbi străine. Cele mai mari şanse de angajare le au în domeniile Horeca şi în cele în care experienţa anterioară nu este importantă, angajatorii oferind trainingul necesar.

Comentarii Facebook