Duminica 9 August

Tatăl olimpicului bătut crunt de mamă este supărat pe Protecția Copilului

 

Tatăl copilului de 13 ani bătut de mamă pentru că nu era olimpic la suficiente materii va da în judecată Direcția de Protecție a Copilului pentru că ar fi fost decăzut din drepturile părinteşti în mod ilegal.

 

Adrian, tatăl băiatului de 13 ani, bătut de mama sa, medic în cadrul MAI, susţine că nu este divorţat, aşa cum s-a crezut, şi că locuieşte la Bucureşti, în interes de serviciu.

 

Este o situaţie nefericită. Am fost decăzut din drepturi, fără să fiu parte în proces. Urmează să rejudecăm acest proces, ca să vedem eu ca părinte cu ce am greşit de nu mai am dreptul de a fi părinte? În 24 de ore s-a produs incidentul, o dispută familială, care nu este atât de violentă, aşa cum a fost prezentată, care s-a transformat în final prin decăderea mea din drepturi ca părinte. Şi soţia, la fel. Dacă a fost o dispută între soţie şi copil, întrebarea este ce am făcut eu? Eu sunt acum cu copilul, la Târgu-Jiu. Cu ce am greşit de am fost decăzut din drepturi? Am fost decăzut din drepturi pentru că am fost trecut la instanţă de către DGASPC, cum că eu sunt despărţit de soţie. Ca să fiu despărţit de soţie ar trebui să îndeplinesc două condiţii: să plec de acasă, să părăsesc domiciliul conjugal, lucru care nu s-a întâmplat până acum şi noi să nu ne înţelegem. Nu s-a pus problema că nu ne înţelegem şi nu s-a pus problema că unul dintre soţi a plecat de acasă, indiferent dacă eu am domiciliul sau serviciul în Bucureşti şi soţia, prin prisma faptului că lucrează unde lucrează, în Poliţie, este mai greu să se mute în Bucureşti”, a declarat tatăl olimpicului agresat, conform Mediafax.

 

Bărbatul spune că nu înţelege cum în 24 de ore s-au desfăşurat ”toate anchetele posibile”.

 

Dacă cineva are un soţ care pleacă cu vaporul doi ani înseamnă că el s-a despărţit în fapt de familie? Şi când se întoarce acasă, nu mai găseşte copilul acasă pentru că i l-a luat statul? Sunt absolut convins că cineva va trebui să dea nişte explicaţii. Au făcut acte cei de la DGASPC cum că eu aş fi despărţit în fapt de soţie, dar dacă tot au semnat şi s-au dus în instanţă cu această declaraţie pe care au semnat-o şi domnul director şi jurista, bănuiesc că vor avea şi probele prin care vor demonstra acest lucru, pentru că dacă nu vor avea probele avem cu toţii o problemă. Voi merge în instanţă. Eu sunt inginer. Mă trezesc că merg acasă şi nu mai am copil. În 24 de ore s-au făcut toate anchetele posibile, s-a trimis în instanţă şi s-a dat şi hotărârea, fără ca unul dintre părinţi să fie înştiinţat, pentru că se ştia că e divorţat. În aceasta a constat ancheta socială, prin faptul că un părinte nu există. Surpriză! Certificatul de căsătorie spune că există şi mai mult, nu există despărţire în fapt. Cineva va trebui să facă dovada”, a declarat Adrian, tatăl minorului de 13 ani.

 

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au dispus, pe o perioadă de cinci zile, plasament în regim de urgenţă, prin ordonanţă preşedinţială.

 

Instanţa a dat o decizie. Am încercat să o punem în executare, dar copilul a refuzat să meargă cu noi, a zis că îşi doreşte să rămână acasă, alături de mamă. Urma să vină şi tatăl de la Bucureşti şi a refuzat să meargă cu noi. Sentinţa respectivă este dată pentru cinci zile, pentru că măsura de plasament în regim de urgenţă, conform legii, se reevaluează în cinci zile, ceea ce înseamnă marţi. Ea poate fi înlocuită, poate fi menţinută sau încetată de judecător, atunci când se introduce un nou dosar. Noi aşteptăm să vină luni părinţii la noi, o să încercăm să ascultăm şi opinia tatălui, pentru că este foarte important să ne comunice tatăl, dacă el ştia despre situaţia copilului, dacă i-a spus că ar fi fost sau nu abuzat de mamă şi să vedem în ce măsură doreşte şi el să se implice în creşterea şi îngrijirea copilului”, a declarat, sâmbătă, Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

 

Copilul are pe certificatul medico-legal cinci-şase zile de îngrijiri medicale, nu i s-a pus viaţa în pericol. A fost zgâriat pe mânuţe şi pe gât. Mama spune că a fost reacţia ei de apărare, dar curios e faptul că ea nu are niciun fel de urmă pe corp. Copilul nu a vrut să participe la un proiect şcolar, la fizică, trebuia să susţină un proiect cu alţi colegi, făceau o echipă, trebuia să aibă o mică intervenţie, un discurs. Copilul nu s-a simţit pregătit, nu a vrut să o dezamăgească pe mamă şi atunci a ales să nu mai meargă la şcoală, dar mama a tot insistat să meargă, pentru că face parte din echipă. De aici au plecat conflictele şi au degenerat”, a explicat Drăgan modul în care a escaladat conflictul de joi după-amiaza.

 

Mama elevului de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu este medic stomatolog la Centrul Medical Judeţean Gorj al Ministerului Afacerilor Interne.

 

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizaţi de o femeie, din localitate, despre faptul că o altă persoană, de sex feminin, în timp ce se afla în scara unui bloc de pe strada Theodor Aman, exercita acte de violenţă asupra unui minor. Din cercetările efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că femeia de 47 de ani exercita acte de violenţă asupra fiului său, de 13 ani, rezultând elemente constitutive ale infracţiunii de violenţă în familie. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru violenţă în familie”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

 

Vecinii familiei susţin că certurile dintre mamă şi fiul său sunt la ordinea zilei, din cauza rezultatelor şcolare, deşi copilul este olimpic la mai multe materii.

Comentarii Facebook