Tăriceanu: Lupta împotriva corupţiei se face ca în anii '50 împotriva burghezo-moşierimii

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că lupta împotriva corupției de acum se face ca în ani 50 împotriva burghezo-moşierimii.

 

Declarațiile au fost făcute la dezbaterea din Parlament la care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost chemat de PNL să dea explicaţii cu privire la raportul GRECO.

 

Ideea de luptă împotriva corupţiei înseamnă un demers politic. Nu este un demers natural al stautului de drept, o reacţie reală a statului de drept, este o campanie organizată, la fel cum se organiza şi în anii ’50, lupta împotriva burghezo-moşierimii, împotriva chiaburilor şi aşa mai departe. Şi atunci, ca şi acum, normele statului de drept erau călcate în picioare. Astăzi, din partea reprezentanţilor opoziţiei m-aş fi aşteptat măcar o singură remarcă legată de stadiul şi de starea statului de drept din România. Dragi colegi, protocoalele dintre SRI şi DNA nu vă preocupă? Vi se par naturale, normale, astea sunt trăsăturile statului de drept? Mi-aduc aminte, la o vizită a unei delegaţii sovietice în România. Ce se striga? Stalin! Am impresia că aţi rămas pe o placă de patefon la care s-a stricat cerculeţul şi care spune să continuăm lupta împotriva corupţiei”, a afirmat liderul ALDE.

Comentarii Facebook