Ţara în care angajaţii câștigă mult, dar lucrează doar trei ore pe zi. Au pauze de o oră la prânz și încă 3 pentru discuţii

 

Într-o țară europeană angajaţii primesc salarii mari, deși lucrează numai trei ore pe zi, dar au pauză de o oră și alte trei pentru discuţii.

 

Șeful companiei americane Titan International, Maurice Taylor, a publicat miercuri o scrisoare deschisă în cotidianul financiar francez Les Echos, care îi este adresată ministrului responsabil de industrie, Arnaud Montebourg. 

 

Angajaţii francezi primesc salarii mari, dar lucrează numai trei ore . Primesc o oră pentru pauze şi pentru prânz, vorbesc trei ore şi lucrează trei. Le-am spus asta în faţă angajaţilor membri de sindicat. Mi-au răspuns că ăsta este stilul francez!”, a declarat Taylor, preşedinte şi director general la Titan International.

 

Scrisoarea lui Taylor, datată 8 februarie, vine ca răspuns la tatonări din partea ministrului Montebourg privind un eventual interes al Titan, producător de anvelope pentru sectorul agricol, privind preluarea unor operaţiuni de la fabrica Goodyear din Amiens, care urmează să fie închisă, scrie Mediafax.

 

Sindicatul francez CGT s-a opus preluării, în 2012. ”Cât de proşti credeţi că suntem? Goodyear a încercat timp de patru ani să salveze o parte a locurilor de muncă de la Amiens, unele dintre cele mai bine plătite, dar sindicatele şi guvernul francez nu au făcut altceva decât să vorbească”, a afirmat, în scrisoare, şeful Titan, descriind sindicatele ca ”nebune”.

 

Mai multe fabrici din Franţa s-au închis, după alegerile prezidențiale din luna mai 2012. Actualul preşedinte, Francois Hollande, a intrat de mai multe ori în conflict cu companiile, acuzând, spre exemplu, producătorul de oţel ArcelorMittal că a minţit şi a afirmat că nu mai este binevenit în Franţa.

 

El a criticat și puternic grupul auto PSA Peugeot Citroën, confruntat cu probleme.

Comentarii Facebook