STUDIU: Ce mesaj vor să transmită femeile care poartă genți scumpe?


Potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de știință americani, pe lângă faptul că gențile scumpe reprezintă un simbol al statutului, dacă sunt create de designeri renumiți, acestea transmit un mesaj clar celorlalte femei din jurul posesoarelor.

Oamenii de ştiinţă care studiază ceea ce cumpără şi de ce cumpără femeile au constatat că genţile scumpe trimit un mesaj foarte distinct şi anume: „Stai departe de bărbatul meu!”. Aşadar, cercetătorii de la Universitatea din Minnesota susţin că puterea unei poşete se extinde cu mult peste un fashion statement, scrie Descoperă.ro.

În principiu geanta poate acţiona ca un fel de mecanism de apărare care o protejează pe posesoare de celelalte femei care i-ar putea preiclita relaţia cu partenerul.

Terapeutul Jane Greer a analizat rezultatele studiului şi a precizat că femeia care poartă accesorii de luxoase este percepută ca având un partener mai devotat, în comparaţie cu alte femei. Ca urmare, femeile sunt mult mai puţin tentate de a flirta cu partenerul femeii cu geantă scumpă.

Este ca şi cum trimiţi un mesaj: «Eu am bunurile scumpe şi nu poţi concura cu mine»”, a explicat dr. Greer.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook