Sorin Cîmpeanu: Guvernul alocă 7.500 euro pe lună pentru răniții de la Colectiv, transportați în străinătate



Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Guvernul a luat hotătârea, luni dimineață, în urma unei întâlniri de urgență, de a acorda suma de 7.500 euro lunar familiiilor răniților de la Colectiv transportați la spitale din străinătate. De asemenea, familiilor celor internați în țară li se va acorda 6.000 lei lunar.

Potrivit prim-ministrului interimar cei 7.500 de euro reprezintă transportul — 1.500 de euro — la care se adaugă bani pentru masă, cazare și alte cheltuieli — 200 de euro pe zi timp de 30 de zile.

"Este vorba de acordarea cu titlu de ajutor de urgență a unei sume de 7.500 de euro lunar fundamentată prin 30 de zile a câte 200 de euro pe zi acordați pentru cazare, masă și alte cheltuieli membrilor familiilor victimelor — în momentul de față avem 30 de victime internate în spitalele din străinătate — la care se adaugă 1.500 de euro pentru cheltuieli de transport. Plata acestor sume urmează a se face în maxim 5 zile de la primirea solicitării", a declarat Cîmpeanu, în debutul ședinței extraordinare, informează Agerpres.

Acesta a precizat că au fost înregistrate mai multe solicitări din partea familiilor pacienților transferați în străinătate, dar și din partea familiilor celor 83 de pacienți spitalizați în România.

Cîmpeanu a mai spus că pentru aceștia din urmă se va acorda un sprijin tot cu titlu de ajutor de urgență în valoare de 6.000 lei pe lună, adică 200 lei pe zi pentru cazare, masă și alte cheltuieli.

Comentarii Facebook