Solarul, la fel de periculos ca si consumul de droguri sau fumatul


Solarul este foarte periculos pentru persoanele sub 18 ani si pentru cele cu alunite, fiind comparat cu fumatul sau consumul de droguri de catre specialisti.

"Nu este nicio diferenta intre statul la solar, fumatul si consumul de droguri. Toate au riscuri vitale. Evitarea acestor situatii riscante ar imbunatati semnificativ speranta de viata sanatoasa", a spus presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirugicala, dr. Mihaela Leventer, citand un studiu al Skin Center Foundation, potrivit Mediafax.

Cei care se duc la solar in mod frecvent, prezinta un risc cu 74 la suta mai mare sa faca melanom decat cei care nu fac asta. De asemenea, acestia prezinta un risc de 2,5 ori mai mare sa faca un carcinom bazocelular, iar riscul aparitiei cancerului de piele creste cu 15%.

Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirugicala (SRMEDCC) militeaza ca proprietarii de saloane de bronzat sa nu permita accesul tinerilor sub 18 ani fara acordul scris al parintilor, dar si al celor cu multe alunite.

Comentarii Facebook