Șofer român condamnat la închisoare în Franţa. A trecut ilegal bariera de autostradă de 267 de ori

 

Un şofer român a fost condamnat la închisoare cu suspendare, în Franța, după ce a fraudat sistemul de taxare pe autostrăzile de 267 de ori.

 

Românul a primit interdicție de a mai intra în Franța în următorii trei ani și a fost amendat cu 5.000 de euro.

 

Bărbatul de 46 de ani a fost arestat duminică după ce a forţat o barieră de autostradă. El conducea un camion care transporta materiale de construcţie din România în Spania, a relatat Jean-Luc Benoit, comandantul Escadronului departamental de Siguranţă Rutieră din departamentul Pirineii Orientali, din sudul Franţei, de la frontiera cu Spania.

 

Românul a spus în primă fază că mașina a alunecat ”din cauza carosabilului umed şi s-a izbit în barieră, după care a recunoscut, în cele din urmă, că a făcut acest lucru din cauza lipsei de bani”, conform oficialului francez.

 

S-a aflat ulterior că românul a mai fraudat sistemul de taxare al austostrăzilor din sudul Franţei de 245 de ori în perioada 21 aprilie 2013 - 28 februarie 2016 şi de 22 de ori sistemul reţelei Escota, în perioada 1noiembrie 2015 - 13 martie 2016.

 

Românul a fost condamnat cu suspendare și pus să plătească taxe de autostradă şi daune de interes în valoare de 5.000 de euro.

 

Comentarii Facebook