Sfaturi pentru o viata mai lunga a bateriei la smartphone-uri


Site-ul Gizmodo a publicat o serie de sfaturi care te ajută să prelungești durata de viață a bateriilor gadget-urilor tale.

Regulile cu care am fost obișnuiți de pe vremea vechilor telefoane nu se mai aplică și smartphone-urilor din ziua de azi, ba chiar din contră, le pot dăuna.

Spre deosebire de vechile telefoane, smartphone-urile și tabletele sunt echipate cu baterii litiu-ion și nu trebuie ținute la încărcat la fel de mult ca cele vechi. Din contră, jurnalistul Eric Limer susține că pentru o viață cât mai îndelungată a bateriilor, acestea trebuie ținute constant în zona de 50%, o descărcare completă fiind indicată odată pe lună.

Există și câteva reguli simple pe care le poți urma pentru a prelungi durata de viață a bateriei:

Menține temperatura scăzută

Unul dintre cei mai mari dușmani ai bateriilor litiu-ion este căldura. Bateria smartphone-ului tău se va degrada treptat dacă este ținută la temperaturi ridicate, fie că e folosită sau doar stă pur și simplu.

Evită încărcarea prin wireless

Încărcarea smartphone-ului prin wireless este convenabilă pentru telefoanele care au această funcție, însă au și un efect secundar negativ. Acest tip de încărcare generează căldură excesivă care poate ”prăji” bateria.

Niciodată să nu ajungi la zero

Niciodată nu trebuie să epuizezi complet bateria unui smartphone pentru a nu transforma încărcarea acesteia într-o activitate periculoasă. Dacă ajunge la 0%, bateria litiu-ion devine extrem de instabilă și poate exploda la încărcare. Secretul este să mai lași întotdeauna puțin curent în aceasta înainte de a conecta gadget-ul la priza.

Comentarii Facebook