Miercuri 24 Aprilie

Serviciile de spionaj americane folosesc un joc pe Facebook pentru a recruta oameni




Marina militată din SUA folosește o metodă foarte inedită de a face recrutări. Americanii au dezvoltat un joc online pe Facebook pentru a recruta următoarea generație de criptologi.

Jocul, numit "Project Architeuthis", va fi lansat pe Facebook in zilele urmatoare si este construit in jurul povestii unui criptolog al marinei care se strecoara pe un submarin inamic, pentru a-l salva pe proiectantul-sef al programului american de inarmare. Jucatorii trebuie sa desluseasca indicii complexe, trimise de criptolog pentru a transmite locatia submarinului si a-l salva pe prizonier, potrivit The Telegraph.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Marinei, Kathleen Donald, de la Lowe Campbell Ewald, a declarat că "pe Internet exista comunitati de utilizatori carora le face placere sa rezolve acest fel de puzzle-uri, pentru recreere. Printre ei, se afla si cei pe care Marina incearca sa-i atraga."

”Projenct Architecuthis” este cea de-a doua încercare a americanilor de a face recrutări prin intermediul unui joc pe Facebook. Aceștia au mai lansat un puzzle bazat pe combinații de cuvinte, însă a fost rezolvat în 5 minute.

Jocul se bazează pe munca celor din grupul anonim CIiada 3301, care au mai lansat o serie de puzzle-uri complezxe, zvonindu-se că acestea ar fi fost utilizate de CIA și MI6.

Comentarii Facebook