Şeful Poliţiei Sibiu a ordonat poliţiştilor să calce ursul cu maşina

 

Dragoș Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, luni, că autoritățile din Sibiu au lucraty în grabă în cazul ursului împușcat.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a prezentat, luni, concluziile raportului făcut de Corpul de control al MAI. Potrivit acestuia, în astfel de situații, când sunt prezente animale sălbatice în zone populate, ar trebui instituit "un comandament de urgență la nivel local", care să poată interveni pentru prinderea în viață a animalelor, potrivit Agerpres.

 

Întrebat dacă şeful Poliţiei Sibiu a ordonat poliţiştilor să calce ursul cu maşina, ministrul a confirmat că există o stenogramă în raport din care reiese că şeful Poliţiei a dat acest ordin.

 

Se reține o responsabilitate a celor care au gestionat operațiunea (...) și cu privire la momentul în care s-a decis împușcarea animalului”, a spus Dragoș Tudorache, care a precizat că unul dintre cei vinovați este șeful Poliției Sibiu.

 

Ministrul a spus că ursul a fost ucis când ”nu mai exista un pericol iminent”, iar la fața locului se afla un medic veterinar care ar fi putut încerca tranchilizarea animalului.

 

Dragoș Tudorache a mai spus că va discuta cu ministrul Mediului pentru stabilirea unei proceduri și dotarea Jandarmeriei Române pentru astfel de situații, în cazul în care Jandarmeria va prelua aceste competențe.

Comentarii Facebook