EON vrea sa majoreze pretul gazului

EON Romania vrea sa majoreze pretul gazelor naturale, asa ca a inaintat Autoritatii Nationale de reglementare in domeniul energiei o crestere a pretului cu 15 %. In plus, EON a cerut si cresterea pretului energiei electrice cu 12%.

 

Compania german? furnizeaza gaze naturale ?i în jude?ul Cluj, asa ca in cazul in care raspunsul din partea ANRE va fi favorabil, incepand de anul viitor vom plati mai mult. Reprezentantii companiei spun ca majorarea pretului este absolut necesara, intrucat in anii trecuti grupul german a mers in pierdere. Mai exact, minusurile au fost de 700 de milioane de lei, in cazul gazelor naturale, si de 80 de milioane de lei pentru electricitate.?

 

Directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, a declarat ca stie ca aceste cresteri de preturi pe care compania le cere? ANRE sunt nerealiste in condi?iile actuale ?i ca nu le vor primi, dar vor ca ANRE sa le dea ce le-a promis, dar nu a facut ,în materie de marje de profit pe electricitate ?i gaze. Din aceasta cauza, spune directorul EON Romania, companiei germane ii cresc pierderile de la an la an.

 

Comentarii Facebook