Schimbări majore în sistemul educațional din 2014: Evaluarea va fi 75% din admiterea la liceu, iar admiterea la facultate se schimbă


Anul 2014 vine cu o serie de schimbări în sistemul educațional din România. Astfel, începând cu acest an, media la evaluarea naţională valorează 75% din admiterea la liceu.

Media de la evaluarea naţională va reprezenta 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial. Cursurile la clasa a VIII-a se vor încheia în 13 iunie 2014, iar în perioada 16-18 iunie va avea loc înscrierea la evaluarea naţională, informează Mediafax.

Tot din acest an se va introduce simularea examenului de bacalaureat și în clasa a XI-a, în speranța de a crește procentul de promovabilitate a elevilor, care în ultimii ani a scăzut drastic.

Noul an vine și cu schimbări în mediul învățământului superior, astfel că din 2014 mediile din liceu nu vor mai fi luate în considerare la admitere, decizie care, până acum, era lăsată la latitudinea universităților.

Comentarii Facebook