Miercuri 8 Aprilie

Scenariu: Klaus Iohannis a răsturnat ”planul diabolic” al PSD

 

Preşedintele Klaus Iohannis ar fi dat satisfacţie PSD şi ar fi activat ”planul diabolic” al social-democraţilor dacă ar fi respins-o pe Viorica Dăncilă ca premier.

 

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat la RFI că ”au fost foarte multe voci care spuneau că preşedintele trebuia să o refuze pe doamna Dăncilă. Dacă preşedintele refuza propunerea PSD, Dragnea venea tot cu un om al lui, plus cu o suspendare. Atenţie: doar cu o suspendare, nu şi cu referendum de demitere, pentru că în perioada suspendării, Călin Popescu Tăriceanu ajungea preşedinte interimar, schimba şefii parchetelor, puneau mâna pe justiţie şi apoi prin parlament opreau referendumul, iar preşedintele se întorcea la Cotroceni să constate practic îngenuncherea României. Pentru români, acest plan diabolic al PSD, devoalat de oameni din PSD era mult mai nociv decât numirea doamnei Dăncilă (…).

 

În aceste condiţii, Raluca Turcan afirmă că ”singura variantă care să răspundă totalmente, clar, neinterpretabil rigorilor Constituţiei este respingerea acestui Guvern, în frunte cu doamna Dăncilă, în Parlamentul României”.

 

În aceste condiții, liderul PNL anunţă discuţii cu oameni din PSD, ALDE şi UDMR: ”Nu vă ascund că vom purta discuţii cu partidele care s-au manifestat clar ca şi Opoziţie în Parlament, vom discuta şi cu UDMR-ul, vom discuta şi cu minorităţile, plus alţi oameni din PSD şi din ALDE, care încă mai sunt cu capul pe umeri şi nu pot să fie părtaşi la fărădelegea generată de Liviu Dragnea, se pot strânge voturi care să diminueze practic din majoritatea pe care ei o au în momentul de faţă”.

 

Delegaţia PNL de la consultări a anunțat că nu va participa la nicio formulă de guvernare cu PSD şi se pronunţă pentru alegeri anticipate.

Comentarii Facebook