Scandalul ”Nadia”, anchetat de Ministerul Educației


Ministerul Educației Naționale a decis, în urma scandalului declanșat recent în presa pe tema implicării Nadiei Comăneci în campania de promovare a unei margarine, să verifice , în perioada 1 - 5 iulie, modul în care producătorul de margarină şi-a făcut publicitate în Şcoala Generală nr. 11 din Capitală.

"Ministerul Educaţiei Naţionale a dispus verificarea modului în care s-au respectat prevederile legale privind reclama şi publicitatea comercială realizată de o firmă producătoare de margarină, în Şcoala Generală nr. 11 din Bucureşti. Corpul de control al MEN se va afla în unitatea de învăţământ în perioada 1 - 5 iulie şi va analiza toate datele implicate în acest caz", se arată în comunicatul emis de MEN.

Scandalul s-a declanșat când jurnalistul Robert Turcescu a început să o acuze pe gimnastă că promovează în școli un produs nesănătos și îl recomandă copiilor.

"Acum despre Nadia si margarina ei: da, admit, limbajul folosit a fost dur. Postarea a fost scrisa dupa ce am aflat din mai multe surse ca doamna Comaneci umbla prin scoli si-i invata pe copii ca pot minca linistiti margarina, ca doar si ea ii da fiului ei asa ceva, ba, mai mult, ca e o mincare SANATOASA!!! Zau?! Aveti copii? Asta nu va intriga, nu va enerveaza, dragi parinti? Il lasati pe un pusti de clasa a III-a sa discearna intr-un astfel de caz? N-aveti un sentiment e revolta? Nu va tulbura gindul ca vine pustiul acasa si va spune ca i-a zis lui o mare campioana ca e sanatos sa te hranesti cu margarina? Nu vreti, dupa ce ma mai injurati pe mine o data pentru felul in care am scris ce am scris, sa declansati, macar tot cu atita patima, o dezbatere serioasa despre indemnul la a consuma margarina lansat prin scoli de doamna Comaneci? Despre cine ii permite sa manipuleze grosolan si, banuiesc, contra-cost, citeva zeci, sute, poate chiar mii de COPII?", a scris Turcescu pe Facebook.

Comentarii Facebook