Miercuri 24 Aprilie

Șase exerciţii fizice pentru un abdomen plat

 

Vara e pe cale sa-si intre in drepturi asa ca vrei ca si corpul tau sa fie in forma, acum ca hainele nu iti pot mai putea masca kilogramele in plus. Este adevarat ca dieta iti poate fi un aliat de nadejde, daca vrei sa arati bine, insa fara sport corpul tau nu va arata tonifiat si plin de energie. Iar daca zona abdominala este cea care iti da batai de cap, iata ce exercitii ar putea face pentru a arata asa cum iti doresti.

 

Insa inainte de orice antrenament, orice specialist iti va recomanda sa incepi cu o incalzire pentru a nu risca sa te accidentezi. Poti porni cu o alergare pe loc sau cateva sarituri pe loc cu bratele de-asupra capului pana cand pulsul tau se va ridica putin. Acum este gata pentru antrenamentul propriu zis? Ok, sa-i dam drumul:

 

1. Prima oprire: picioarele

 

Picioarele lipite, spatele drept, abdominalii incordati. Fa un pas mare in spate. Incet, coboara usor pozitia pana vei ajunge intr-o fandare. Mentine pozitia timp de cateva secunde, dupa care revin-o cu piciorul in pozitia de start. In timpul exercitiilui fii atent(a) la modul de executie al exercitiului. Ai grija ca genunchiul sa se afle intr-un unghi de 90 de grade, fata de varful degetului mare atat la piciorul din fata cat si la cel din spate.

 

- Genuflexiuni cu genunchii departati (precum balerinele)

Se incepe cu picioarele mai departate de nivelul umerilor (vei arata ca o balerina in pozitia secunda). Iti poti aduce bratele in fata pentru a nu-ti pierde echilibrul.  Spatele drept, abdomenul incordat. Incet, incepi sa cobori pana cand genunchii sunt flexati. Cu cat cobori mai mult cu atat mai bine, atat timp cat mentii spatele drept, privirea inainte si abdomenul incordat.

 

Pentru a face exercitiul mai greu, stai pe varfuri in timp ce executi genuflexiunile. Executa 15 repetari, odihneste-te dupa care mai executa inca 1-2 seturi de cate 15 repetari fiecare.

 

- Ridicari de picior din culcat orizontal lateral

Intinde-te pe o parte cu partea superioara sprijita de cot si cealalata palma de afla in fata pentru suport. Ridica piciorul deasupra cat de mult poti. Tine muschii incordati, dupa care misca piciorul cativa centimetri in spate. Revino in pozitia initiala. Repeta miscarea, numai ca de aceasta data dupa ce ai ridicat piciorul, muta-l cativa centimetri in fata. Ai grija sa nu fortezi coloana. Repeta pe rand miscarile si nu renunta daca vrei sa obtii rezultatele pe care le doresti. Cei mai multi dintre oameni renunta dupa 1-2 incercari, obosesc si nu mai vor sa faca, uitand ca este nevoie de transpiratie pentru a avea un corp lucrat si bine tonifiat.

 

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro.

Comentarii Facebook