S-a descoperit alimentul care reduce riscul apariției cancerului cu 50%


Potrivit unui nou studiu, bărbații care nu fumează și consumă soia în cantități mari prezintă un riscm mult mai mic de a suferi de cancer la plămâni.

Soia conţine isoflavoni, care acţionează într-un mod similar hormonului estrogen, având calităţi anti-cancer în cazul cancerelor asociate hormonilor, cum sunt cancerele de sân şi de prostată. Cercetătorii au ajuns la această concluzie într-un nou studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Celulele din plămân au, de asemenea, proprietăţi care sugerează că ar putea răspunde la isoflavoni.

Doctorul Taichi Shimazu de la Centrul Naţional de Cercetări Asupra Cancerului din Tokyo a studiat alături de colegii săi peste 36.000 de bărbaţi japonezi şi peste 40.000 de femei japoneze cu vârste cuprinse între 45 şi 74 de ani, ce nu sufereau de cancer la începutul studiului.

Cercetătorii au urmărit femeile pentru aproximativ 11 ani, după ce au analizat mâncarea consumată, dacă fumau, istoria medicală şi alţi factori de risc în perioada 1995-1999.

Incidenţa cancerului era redusă: 481 de bărbaţi (aproximativ 1 din 75) şi 178 de femei (aproximativ 1 din 225) au suferit de cancer în cei 11 ani de studiu.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook