Romanii vor plati pentru cardul de sanatate

Cardul national de sanatate va fi eliberat contra cost si va fi obligatoriu atunci cand asiguratii se vor prezenta la medic.

 

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta al Ministerului Sanatatii, cheltuielile producerii cardului de sanatate vor fi suportate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si de asigurat. Cardul se va emite individual pentru toti asiguratii cu varste de peste 14 ani si va trebui prezentat obligatoriu la toti furnizorii de servicii aflati in contract cu Casa de Asigurari.

 

Cardul de sanatate va cuprinde informatii precum date de identitate, cod numeric personal, cod de asigurare, dar si grupa sanguina, Rh-ul, bolile cu risc vital sau informatii privind donarea de organe. De asemenea, cardul va contine si date despre medicul de familie al asiguratului.

 

Cardul va fi produs, potrivit proiectului, de de Imprimeria Nationala, iar personalizarea va fi facuta de Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice din cadrul Direcţiei Generate de Pasapoarte.

Comentarii Facebook