Romanii sunt printre cei mai activi utilizatori ai retelelor de socializare din Europa

 

Romanii ocupa locul doi in Europa in topul celor mai activi utilizatori ai retelelor de socializare gen Facebook si Twitter sau HI5. Primul loc este detinut de internautii maghiari, care isi actualizeaza cel mai des profilurile de pe aceste retele si stau cel mai mult la "taclale".

 

65 % dintre utilizatorii de internet din tara vecina au un cont de Facebook, Twitter sau HI5, pe care au avut activitate sustinuta in ultima luna.

 

Potrivit studiului realizat de IAB Europe, romanii au fost putini mai "lenesi" si si-au actualizat profilurile de pe site - urile de socializare in proportie de 61 %, in ultima luna. Oricum est-europenii reusesc sa ii bata pe cei din nordul continentului, cu toate ca acolo gradul de penetrare a internetului este de trei ori mai mare.

 

Studiul arata ca romanii prefera sa petreaca timp mult pe retelele de socializare Facebook, Twitter sau Hi5, deoarece ast6fel isi fac cunostinte si prieteni.

 

De asemenea, est-europenii privesc cu ochi buni divertismentul online. 49 % dintre romanii, ungurii si polonezii intervievati au raspuns ca prefera sa se uite le televizor pe internet sau la continutul video de pe site - urile de specialitate. 44 % au spus ca asculta radio pe internet, 31 % ca descarca muzica si 27 % fie se joaca, fie pariaza online.

 

Studiul in cauza a fost realizat pe un esantion de 32 de mii de utilizatori de internet din 16 tari.

Comentarii Facebook