Românii se plâng că nu au primit avertizări de la sistemul RO ALERT în timpul cutremurului de azi-noapte. Ce spune Raed Arafat



Un cutremur puternic, de magnitudine 5.8 pe scara Richter, a avut loc azi-noapte, în Buzău, însă acesta a fost resimțit în mare parte a țării.

Totuși, multe persoane s-au plâns de faptul că nu au primit avertizări din partea sistemyului RO-ALERT.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a oferit o explicatie la Digi 24.

"Cineva mi-a transmis că nu a primit alertă pe RO ALERT. RO Alert nu e menit să transmită informații înainte de cutremur, ci doar pentru situații de urgență de după, în cazul în care apare ceva. Trebuie să înțelegem că RO Alert nu e menit să transmită avertizări înainte de un cutremur", a declarat Raed Arafat.

De asemenea, reprezentanții IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta) au explicat de ce sistemul RO ALERT nu a dat notificări despre cutremur: "În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)".

Comentarii Facebook